ßßß Cookit - przepis na Cygański schab

Cygański schab

nazwa

Wykonanie

Bardzo soczysty i kruchy schab pod marchewkową pierzynką. Danie sprawdzi się na rodzinnych spotkaniach.
Składniki
1kg schabu bez kości
4 duże marchewki
5 łyżek majonezu
3 średnie cebule
przyprawy do schabu (u mnie sól, pieprz, maggi)
20 dag sera żółtego
Sposób przygotowania
Krok 1
Schab kroimy na kotlety grubości 1,5-2 cm. Przyprawiamy solą i pieprzem, maggi. Odstawiamy do lodówki na min godzinę. Marchewkę kroimy w talarki, cebulę w piórka. Przyprawiony schab układamy na dnie naczynia żaroodpornego lub blachy. Następnie kładziemy warstwowo marchewkę, cebulkę. Wszystko smarujemy majonezem i posypujemy starkowanym serem. Pieczemy w 200 st. C około 2 godzin.
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 9.0/ 10 (3 votes cast)
Cygański schab, 9.0 out of 10 based on 3 ratings
Podobne wpisy
Zapiekanka ziemniaczana z kapustą i kiełbaską
Karkówka pod leśnym runem
Fasolka po bretońsku
Żeberka pod kołderką z kapusty
Zapiekanka z mięsem mielonym i jabłkiem pod pierzynką z puree ziemniaczanego
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/02/4008/cyganski-schab