Bardzo soczysty i kruchy schab pod marchewkową pierzynką. Danie sprawdzi się na rodzinnych spotkaniach.Składniki1kg schabu bez kości4 duże marchewki5 łyżek majonezu3 średnie cebuleprzyprawy do schabu (u mnie sól, pieprz, maggi)20 dag sera żółtegoSposób przygotowaniaKrok 1Schab kroimy na kotlety grubości 1,5-2 cm. Przyprawiamy solą i pieprzem, maggi. Odstawiamy do lodówki na min godzinę. Marchewkę kroimy w talarki, cebulę w piórka. Przyprawiony schab układamy na dnie naczynia żaroodpornego lub blachy. Następnie kładziemy warstwowo marchewkę, cebulkę. Wszystko smarujemy majonezem i posypujemy starkowanym serem. Pieczemy w 200 st. C około 2 godzin.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.0/ 10 (3 votes cast)Cygański schab, 9.0 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisyZapiekanka ziemniaczana z kapustą i kiełbaskąKarkówka pod leśnym runemFasolka po bretońskuŻeberka pod kołderką z kapustyZapiekanka z mięsem mielonym i jabłkiem pod pierzynką z puree ziemniaczanego