Wykonanie

Dziś danie dla wielkich łakomczuchów. Każdy je zna chociażby z zapachu, kiedy odwiedza galerie handlowe. Kruche i soczyste ciacha z
jabłkowym nadzieniem i
cynamonową skorupką na wierzchu.Składniki2 opakowania
ciasta francuskiego2
jabłka (kwaskowate, np Ligol)
cynamoncukiercukier waniliowyjajko (do posmarowania
ciastek)Sposób przygotowaniaKrok 1Pokroić
ciasto francuskie w prostokąty. Pokroić obrane
jabłka na plasterki i ułożyć na jednej połówce prostokąta. Drugą połówkę ponacinać i zakleić
ciasteczko.Krok 2
Ciastka posmarować roztrzepanym
jajkiem i posypać troszkę
cukrami i
cynamonem.Krok 3Piec aż
ciastka będą złociste. Szczerze mówiąc nie wiem ile się piekły, bo byłam nieco zajęta i zapomniałam spojrzeć na zegarek ;)VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.7/ 10 (3 votes cast)
Ciastka typu fornetti z
jabłkami, 9.7 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisyOponkiSuperkruche
ciasteczkaPiernikowe gryczano-owsiane biscotti z melasą p. Angeliki oraz Moniki – danie konkursoweKorzenne
amarantuski p. Angeliki i Moniki – danie konkursoweJem zdrowo: Placuszki z
jabłkiem na
kefirze