ßßß Cookit - przepis na Ciasteczka typu fornetti z jabłkami

Ciasteczka typu fornetti z jabłkami

nazwa

Wykonanie

Dziś danie dla wielkich łakomczuchów. Każdy je zna chociażby z zapachu, kiedy odwiedza galerie handlowe. Kruche i soczyste ciacha z jabłkowym nadzieniem i cynamonową skorupką na wierzchu.
Składniki
2 opakowania ciasta francuskiego
2 jabłka (kwaskowate, np Ligol)
cynamon
cukier
cukier waniliowy
jajko (do posmarowania ciastek)
Sposób przygotowania
Krok 1
Pokroić ciasto francuskie w prostokąty. Pokroić obrane jabłka na plasterki i ułożyć na jednej połówce prostokąta. Drugą połówkę ponacinać i zakleić ciasteczko.
Krok 2
Ciastka posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać troszkę cukrami i cynamonem.
Krok 3
Piec aż ciastka będą złociste. Szczerze mówiąc nie wiem ile się piekły, bo byłam nieco zajęta i zapomniałam spojrzeć na zegarek ;)
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 9.7/ 10 (3 votes cast)
Ciastka typu fornetti z jabłkami, 9.7 out of 10 based on 3 ratings
Podobne wpisy
Oponki
Superkruche ciasteczka
Piernikowe gryczano-owsiane biscotti z melasą p. Angeliki oraz Moniki – danie konkursowe
Korzenne amarantuski p. Angeliki i Moniki – danie konkursowe
Jem zdrowo: Placuszki z jabłkiem na kefirze
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/02/3414/ciastka-typu-fornetti-z-jablkami