ßßß
Dziś danie dla wielkich łakomczuchów. Każdy je zna chociażby z zapachu, kiedy odwiedza galerie handlowe. Kruche i soczyste ciacha z jabłkowym nadzieniem i cynamonową skorupką na wierzchu.Składniki2 opakowania ciasta francuskiego2 jabłka (kwaskowate, np Ligol)cynamoncukiercukier waniliowyjajko (do posmarowania ciastek)Sposób przygotowaniaKrok 1Pokroić ciasto francuskie w prostokąty. Pokroić obrane jabłka na plasterki i ułożyć na jednej połówce prostokąta. Drugą połówkę ponacinać i zakleić ciasteczko.Krok 2Ciastka posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać troszkę cukrami i cynamonem.Krok 3Piec aż ciastka będą złociste. Szczerze mówiąc nie wiem ile się piekły, bo byłam nieco zajęta i zapomniałam spojrzeć na zegarek ;)VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.7/ 10 (3 votes cast)Ciastka typu fornetti z jabłkami, 9.7 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisyOponkiSuperkruche ciasteczkaPiernikowe gryczano-owsiane biscotti z melasą p. Angeliki oraz Moniki – danie konkursoweKorzenne amarantuski p. Angeliki i Moniki – danie konkursoweJem zdrowo: Placuszki z jabłkiem na kefirze