ßßß Cookit - przepis na Zupa z małosolnych ogórków

Zupa z małosolnych ogórków

nazwa

Wykonanie

Składniki:
ok 400 g. małosolnych ogórków
1/2 pęczka koperku
2 ząbki czosnku
1 marchewka
1 cebula
korzeń pietruszki
150 ml. śmietany
Przyprawy: sól, koperek, czarnuszka, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie.
Wykonanie:
Do garnka wlać wodę i zagotować.
Warzywa umyć obrać i pokroić. Wrzucić do gotującej się wody (poza ogórkami).
Dodać przyprawy. Gotować do miękkości warzyw.
Kiedy warzywa będą już miękkie dodać pokrojone w plasterki lub półplasterki ogórki (mogą być ze skórką). Gotować kilka chwil i wlać śmietanę i posypać koperkiem.
Źródło:http://tanie-gotowanie.pl/zupa-z-malosolnych-ogorkow