Wykonanie
Obiecałam, więc zamieszczam: drugi krem z
marchwi.Słodkawy, aromatyczny... Ciekawe czy bardziej zasmakuje Wam ten, czy ten z
miodem,
imbirem i pieczonym
czosnkiem ?
Składniki:1 duża
cebula2 łyżki
masła1 kg
marchwi0,7 l
bulionu wołowego1 puszka (400 ml)
mleka kokosowego1 duży ząbek
czosnkuok. 1/2 łyżeczki
curryDo doprawienia:
sól,
pieprz, słodka i
ostra papryka,
kolendraDo ozdoby: u mnie podprażone
chipsy kokosowe i
kolendraCebulę kroimy w paski i delikatnie szklimy ją na
maśle. Dodajemy pokrojoną w kostkę
marchew i podsmażamy aż się lekko zarumieni. Zalewamy
bulionem wołowym i gotujemy aż
marchew zmięknie. Dodać
mleko kokosowe,
curry i świeżą
kolendrę i całość zmiksować blenderem. Doprawić
solą,
pieprzem, słodką i
ostrą papryką.Smacznego :)