Wykonanie

Masz
mięso mielone,
sok pomidorowy i mało czasu?Pomogę Ci to wykorzystać. ;)500g mieszanego
mięsa mielonego500ml przecieru pomidorowego/soku
pomidorowego300ml
wody4 ząbki
czosnku1 średnia
cebula1 łyżka
słodkiej papryki w proszku1 łyżeczka
kminu rzymskiegopół łyżki
soli1 łyżka
pieprzu ziołowego1 łyżka
suszonego oregano1 łyżka suszonej
bazylii1 łyżeczka
tymiankuprzyprawa warzywna uniwersalna
olej do smażenia
Mięso mielone rozdrabniamy w rękach.Dodajemy do niego zmiażdżone 4 ząbki
czosnku, 1 łyżkę
słodkiej papryki, zmiażdżony w moździerzu kumin i
sól,
pieprz ziołowy.Wyrabiamy
mięso dokładnie i formujemy z niego niewielkie pulpety.Na patelni rozgrzewamy odrobinę
oleju rzepakowego.Wrzucamy na niego posiekaną
cebulę i szklimy ją.Gdy
cebula będzie już gotowa, na patelnię wlewamy sok pomidorowy/przecier z kartonika.Zasmażamy wszystko razem przez kilka minut, po czym przelewamy do garnka.Dodajemy do
pomidorów wodę,
tymianek,
bazylię,
oregano i
uniwersalną przyprawę.Mieszamy dokładnie i doprowadzamy do wrzenia.Do
sosu pomidorowego wrzucamy pulpety i gotujemy kilkanaście minut.Gotowe!Całość przygotowania zajmuje nie więcej, niż pół godziny, a nie obniża to wcale jakości tego dania. :)
