Wykonanie
Bardzo smaczne, kruche babeczki z
ciasta francuskiego, z kremem budyniowym i sosem
owocowym. Idealne na przyjęcie dla dzieci i na pyszną, słodką przekąskę.
SKŁADNIKI :1 opakowanie
ciasta francuskiego1
jajko do wysmarowania
ciastek2 budynie
waniliowe bez
cukru + 4 łyżki
cukru4 łyżki
cukru pudru2 i 1/2 szklanki
mleka1/4 kostki
margaryny o temperaturze pokojowejdowolny sos
owocowy do dekoracji
owoce i listki
miętyPRZYGOTOWANIE :Ciasto rozwijamy, tniemy na małe kwadraty około 12 sztuk, tak aby zmieściły się w foremce na muffinki.Formę na muffinki smarujemy
oliwą, umieszczamy w nich kawałki ciasta, lekko je dociskając.
Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim ciasto. Pieczemy około 10 minut w temperaturze 200*C.Po upieczeniu jeszcze ciepłe delikatnie wyciągamy.Budynie i
cukier mieszamy w
mleku. Gotujemy na bardzo gęsto, studzimy. W dużej misce miksujemy robotem
margarynę z
cukrem pudrem, partiami dodajemy gesty, zimny
budyń. Mieszamy aż składniki dobrze się połączą. Masę przekładamy do szprycy i dekorujemy nasze babeczki. Polewamy na wierzchu odrobiną sosu
owocowego, dekorujemy
owocami i listkiem
mięty. Przechowujemy w lodówce. Przed podaniem możemy jeszcze posypać je
cukrem pudrem.