Wykonanie
            Bardzo smaczne, kruche babeczki z 
ciasta francuskiego, z kremem budyniowym i sosem 
owocowym. Idealne na przyjęcie dla dzieci i na pyszną, słodką przekąskę.

SKŁADNIKI :1 opakowanie 
ciasta francuskiego1 
jajko do wysmarowania 
ciastek2 budynie 
waniliowe bez 
cukru + 4 łyżki 
cukru4 łyżki 
cukru pudru2 i 1/2 szklanki 
mleka1/4 kostki 
margaryny o temperaturze pokojowejdowolny sos 
owocowy do dekoracji
owoce i listki 
miętyPRZYGOTOWANIE :Ciasto rozwijamy, tniemy na małe kwadraty około 12 sztuk, tak aby zmieściły się w foremce na muffinki.Formę na muffinki smarujemy 
oliwą, umieszczamy w nich kawałki ciasta, lekko je dociskając.
Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim ciasto. Pieczemy około 10 minut w temperaturze 200*C.Po upieczeniu jeszcze ciepłe delikatnie wyciągamy.Budynie i 
cukier mieszamy w 
mleku. Gotujemy na bardzo gęsto, studzimy. W dużej misce miksujemy robotem 
margarynę z 
cukrem pudrem, partiami dodajemy gesty, zimny 
budyń. Mieszamy aż składniki dobrze się połączą. Masę przekładamy do szprycy i dekorujemy nasze babeczki. Polewamy na wierzchu odrobiną sosu 
owocowego, dekorujemy 
owocami i listkiem 
mięty. Przechowujemy w lodówce. Przed podaniem możemy jeszcze posypać je 
cukrem pudrem.



