Wykonanie
Najszybsze drożdżówki na świecie...To takie zrobione z gotowego
ciasta francuskiego i budyniu.Polecam każdemu do spróbowania. A przy minimalnym wysiłku, efekt jest pyszny!
Składniki:
ciasto francuskiebudyń waniliowy400 ml
mleka2 łyżki
cukrucukier puderowocePrzygotowanie:
Budyń zrobić w mniejszej ilości
mleka, a mianowicie w 400 ml z 2 łyżkami
cukru.Gotowy
budyń schłodzić.
Ciasto francuskie kroimy na 8 części. Każdą część wewnątrz nacinamy, nie przecinając ciasta, około centymetr od krawędzi.Podpiekamy je w piekarniku w 200 stopniach około 10 minut aż będzie złote.Wyciągamy i środek drożdżówki uklepujemy, po to właśnie nacinaliśmy brzegi:)Napełniamy je gotowym
budyniem i wkładamy do piekarnika na 15 minut.Gotowe drożdżówki posypujemy
cukrem pudrem i podajemy ze świeżymi
owocami - w moim przypadku z
granatem;)Pyszne!