Wykonanie
Powstały, bo chcąc zrobić dzisiaj tartę nie mogłam się zdecydować czy na słodko czy na słono. Zrobiłam więc obie i po raz pierwszy wypróbowałam nabyte jakiś czas temu naczynka z Duki! Bardzo proste składniki i łatwe przygotowanie!Składniki:gotowe mrożone
ciasto francuskie500 ml
mlekasaszetka z
budyniem waniliowymdżem wiśniowycukier puderPrzygotowanie:1) Rozwałkowywujemy rozmrożone ciasto i wycinamy naczyniem fragment, następnie wykładamy środek wyciętym kawałkiem.
2) Leciutko podpiekamy w nagrzanym do 180* piekarniku, aż ciasto się podniesie
3) Pzygotowywujemy
budyń według wskazówek na opakowaniu i nakładamy na tarty
4) Nakładamy po 1 lub 2 łyżki
dżemu, ja użyłam pysznego
dżemu wiśniowego mojej babci, który ma konsystencję gęstego
syropu5) Jeśli zostało nam trochę ciasta możemy wyciąć paseczki i ułożyć na wierzchu
6) Wstawiamy z powrotem do piekarnika i czekamy aż przyrumienią nam się paseczki i brzegi ( nie przejmujcie się tym, że
dżem się rozlewa i karmelizuje, to właśnie jest w całym daniu najlepsze! )7) Po wyjęciu pozostaje już tylko posypać
cukrem pudrem ...
..i jeść
póki będą jeszcze ciepłe lub też kiedy będą już zimne, jak kto woli!