ßßß Cookit - przepis na Mini tarty budyniowo-wiśniowe

Mini tarty budyniowo-wiśniowe

nazwa

Wykonanie

Powstały, bo chcąc zrobić dzisiaj tartę nie mogłam się zdecydować czy na słodko czy na słono. Zrobiłam więc obie i po raz pierwszy wypróbowałam nabyte jakiś czas temu naczynka z Duki! Bardzo proste składniki i łatwe przygotowanie!
Składniki:
gotowe mrożone ciasto francuskie
500 ml mleka
saszetka z budyniem waniliowym
dżem wiśniowy
cukier puder
Przygotowanie:
1) Rozwałkowywujemy rozmrożone ciasto i wycinamy naczyniem fragment, następnie wykładamy środek wyciętym kawałkiem.
2) Leciutko podpiekamy w nagrzanym do 180* piekarniku, aż ciasto się podniesie
3) Pzygotowywujemy budyń według wskazówek na opakowaniu i nakładamy na tarty
4) Nakładamy po 1 lub 2 łyżki dżemu, ja użyłam pysznego dżemu wiśniowego mojej babci, który ma konsystencję gęstego syropu
5) Jeśli zostało nam trochę ciasta możemy wyciąć paseczki i ułożyć na wierzchu
6) Wstawiamy z powrotem do piekarnika i czekamy aż przyrumienią nam się paseczki i brzegi ( nie przejmujcie się tym, że dżem się rozlewa i karmelizuje, to właśnie jest w całym daniu najlepsze! )
7) Po wyjęciu pozostaje już tylko posypać cukrem pudrem ...
..i jeść póki będą jeszcze ciepłe lub też kiedy będą już zimne, jak kto woli!
Źródło:http://comida-pl.blogspot.com/2012/04/mini-tarty-budyniowo-wisniowe.html