ßßß Cookit - przepis na Rogaliki wiśniowe

Rogaliki wiśniowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 16
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
mrożone ciasto francuskie 50 dekagramów
dżem wiśniowy 1 sztuk
cukier puder 3 łyżek stołowych
Wykonanie:
Ciasto francuskie rozmrozić w temperaturze pokojowej.
Rozwałkować na średniej grubości placki.Pokroić je na niewielkie trójkąty.Na środku każdego położyć łyżeczkę dżemu wiśniowego.Zwinąć rogaliki zaczynając od podstawy trójkąta.
Rogaliki ułożyć na natłuszczonej blasze.Piec ok.15-20 min.w temp.200 stopni.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Uwagi:
Dżem wiśniowy można zastąpić innym wg.upodobania :)
Autor: Lusia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7936/Rogaliki-wisniowe