Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 16(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegomrożone
ciasto francuskie 50 dekagramów
dżem wiśniowy 1 sztuk
cukier puder 3 łyżek stołowychWykonanie:
Ciasto francuskie rozmrozić w temperaturze pokojowej.Rozwałkować na średniej grubości placki.Pokroić je na niewielkie trójkąty.Na środku każdego położyć łyżeczkę
dżemu wiśniowego.Zwinąć rogaliki zaczynając od podstawy trójkąta.Rogaliki ułożyć na natłuszczonej blasze.Piec ok.15-20 min.w temp.200 stopni.Po upieczeniu posypać
cukrem pudrem.Uwagi:
Dżem wiśniowy można zastąpić innym wg.upodobania :)Autor: LusiaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: