Wykonanie
Długo zastanawiałam sie co zrobić z
ciasta francuskiego. I oto na kilku blogach natrafiłam na przepisy z
ciasteczkami fińskimi. Spodobało mi się, że jedyne co do nich potrzeba to właśnie
ciasto francuskie, powidła i
cukier puder. Co prawda trzeba troszkę się namęczyć przy wycinaniu, ale efekt jest świetny. Nie dość, że smakują pysznie, to jeszcze wyglądają niebanalnie ;) Polecam.

Co potrzebujemy:

gotowe
ciasto francuskiepowidła
cukier puder1. Z
ciasta francuskiego wycinamy kwadraty (wielkość jaką chcemy). W środku, przy każdym
rogu nacinamy literkę L, tak aby można było zawinąć róg do środka i stworzyć płatek. Na srodek nakładamy niewielka ilość powideł i wkładamy do pieca nagrzanego do 200 stopni, na około 12 minut.2. Po ostygnieciu posypujemy
cukrem pudrem. Wyszło mi około 30
ciasteczek, ale wszystko zależy od ich wielkości.SMACZNEGO

źródło zdjęcia: wielkiezarcie.com