Wykonanie
Jajka faszerowane do fajny sposób na szybką przekąskę,do farszu dodajemy różne składniki jak
chrzan,czy
pieczarki jednak ja przygotowałam je z
szynka,
szczypiorkiem i
rzodkiewką.Pysznym farszem nadziewany
jajka i prosta przekąska gotowa.
SKŁADNIKI :5
jajek10 dkg
chudej szynki drobno pokrojonej4
rzodkiewki pokrojone w kostkę1/2 pęczka
szczypiorkusól,
pieprz2-3 łyżki
majonezusałata +
rzodkiewka do dekoracji
Jajka gotujemy w wodzie na twardo,studzimy i obieramy.Kroimy każde
jajko na pół,wyciągamy
żółtka do miski,dodajemy do nich
przyprawy,drobno pokrojony
szczypiorek,
szynkę,
rzodkiewkę i
majonez.Rozgniatamy składniki widelcem na jednolita masę.Faszerujemy masą
białka,układamy na talerzu ozdabiając go
sałatą i plastrami
rzodkiewki.Smacznego .