ßßß
4 szklanki mąki pszennej1 szklanka ciepłego mleka1 łyżeczka soli1 łyżeczka cukru1/2 szklanki wody4 łyżki oleju1/4 kostki drożdży 100 gsezam do posypania i mleko do posmarowania bułekPRZYGOTOWANIE :Wszystkie sypkie składniki wsypujemy do miski,dodajemy wodę,olej i rozmieszane drożdże w mleku.Wyrabiamy elastyczne ciasto,gdyby trochę się kleiło po wyrobieniu możemy podsypac je odrobiną mąki.Pozostawiamy je do wyrośnięcia na 30 minut.Na blachę wykładamy papier do pieczenia,gdy ciasto wyrośnie ręce nacieramy oliwę i formujemy owalne bułki.Pozostawiamy je na 15 minut aby podrosły,następnie smarujemy górę bułki mlekiem i posypujemy sezamem.Pieczemy do zrumienienia 20 minut w 180-200 * C,uważając aby zbytnio się nie spiekły.