Wykonanie
Dziś obchodzimy światowy dzień św. Walentego.Dla jednych to komercyjne święto, nie warte celebrowania,a dla drugich możliwość spędzenia czasu tylko we dwoje.Wychodzimy na kolacje, czy do kina oraz sprawiamy sobie niespodzianki.Ja przygotowałam puszyste i chrupiące muffinki.Zapraszam!

SKŁADNIKI: (12 sztuk)- 2 szklanki
mąki- 1/2 szklanki
cukru- 2 łyżeczki
proszku do pieczenia- 4 łyżki
kakao- 1/2 szklanki
oleju- 1/2 szklanki
jogurtu naturalnego- 1/2 szklanki kwaśnej
śmietany- 1
jajko- 12 łyżeczek
konfitury jagodowejPRZYGOTOWANIE:Przygotowujemy dwie miski. W pierwszej mieszamy suche składniki tj.
mąkę,
cukier, proszek i
kakao. W drugiej mieszamy składniki mokre, czyli
olej,
jogurt,
śmietanę i
jajko. Teraz mieszankę z
mąką wsypujemy do miski z mokrymi składnikami i mieszamy łyżką. Do papilotek nakładamy ciasto (1/3 wysokości papilotek), następnie na środku nakładamy
konfiturę i wszystko przykrywamy kolejną porcją ciasta. Babeczki pieczemy w nagrzanym d o 200 ° C piekarniku przez ok 20 minut. Możemy je posypać
cukrem pudrem lub wykonać krem np.
maślany. Smacznego!



Przepis bierze udział w akcji MUFFINKOWE ZIMOWISKO :)