Wykonanie
            I w moim domu nastał aromatyczny czas "pierniczenia". W każdym zakamarku pachnie 
miodem i 
cynamonem. Uwielbiam ten czas. Zapraszam po przepis na świąteczne pierniczki znalezione na blogu u Małgosi . Teraz czekają na dekorowanie, ale to już po weekendzie :)


SKŁADNIKI:- 2 szklanki 
mąki- 3/4 szklanki 
cukru- 1/4 szklanki 
miodu (dałam więcej)- 1/3 szklanki 
mleka- 2 łyżki 
masła- 1 
jajko- 1 łyżeczka 
sody- 1 łyżeczka 
przyprawy do piernika (dałam 3 łyżeczki Prymat)PRZYGOTOWANIE:
Mąkę mieszamy z tłuszczem, 
cukrem i rozpuszczoną w łyżce 
wody sodą. Dodaj 
miód, 
mleko, 
jajko i 
przyprawę do piernika. Zagnieć ciasto i wstaw je na godzinę do lodowki. Po tym czasie rozwałkuj je na ok. pół cm i wykrawaj pierniczki w różnych kształtach. Mi wyszły 4 blachy. Gotowe ciacha piecz w nagrzanym piekarniku do ok. 220*C przez kilka minut (uważaj bo szybko mogą się spalić!!!). Gdy wystygną udekoruj je według Twojej inwencji twórczej :)




