Wykonanie
            Kolejne świąteczne 
ciasteczka (jeśli chodzi o kwestie świąteczno-
ciasteczkowe, jesteśmy gdzieś w połowie :)), tym razem, przepis znalazłam u babci, babcia znalazła go w gazecie - jakiej, nie pomni.Pierniczki są moją trzecią propozycją w ramach zabawy Olgi .

600 g 
mąki200 g 
miodujajko200 g 
cukru50 g 
masłałyżeczka 
sody1/3 szklanki 
mleka20 g (opakowanie) 
przyprawy do piernika
Miód z 
cukrem i 
masłem gotować, aż do rozpuszczenia się 
cukru. Zdjąć z ognia, lekko ostudzić. Dodać 
mąkę, 
przyprawę do piernika, 
sodę rozprowadzoną w 
mleku i 
jajko. Starannie wymieszać (mikserem), następnie przykryć folią i włożyć na noc do lodówki.Następnego dnia rozwałkować ciasto na grubość 3-4 mm, wycinać pierniczki i układać na blasze.Piec ok. 20 min. w temperaturze 180 stopni. Przechowywać w szczelnie zamkniętych puszkach, kilka dni przed podaniem, wyjąć, aby zmiękły i polukrować.Smacznego!
