Wykonanie
Wiem, wiem jest zimno, a ja tu z takim sernikiem. Ale te ciacho smakuje o każdej
porze roku, czyż nie? :) Do tego miałam okazję wypróbować tegoroczne,
malinowe zapasy :) Udały się! A żeby za zimno nie było serniczek podałam z
kawą prosto z Etiopii - świeżo zmielona mmm poezja!


SKŁADNIKI: (na blachę o śr.23cm)- 540g
waniliowego serka homogenizowanego- 200ml kremówki- paczka
cukru waniliowego- 5 łyżek
cukru- 2 łyżki
żelatyny- 2 paczki
herbatników (ok. 150g)- 1/4 kostki
masła- 2
banany- mus z
malin- polewa (u mnie 1,5 tabliczki
czekolady, 5 łyżek
mleka, 1/4 kostki
masła i 2 łyżki
kakao)PRZYGOTOWANIE:
Herbatniki kruszymy i łączymy z
masłem, wykładamy na blachę i chłodzimy w lodówce.
Banany kroimy na cienkie plastry. Mus malinowy rozsmarowywujemy na spodzie z lodówki i na to układamy
banany. Kremówkę ubijamy z
cukrami, a
żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki wrzącej
wody.
Serek przekładamy do miski, delikatnie łączymy ze
śmietaną, a na końcu dobrze miksujemy z chłodną
żelatyną. Natychmiast wylewamy na przygotowany spód. Masę przykrywamy polewą i dobrze chłodzimy w lodówce. Smacznego!


Słów kilka na temat
kawy Arabica Mocha - zaparzyłam ją w ekspresie i już po pierwszym łyku urzekł mnie jej
czekoladowy, ale subtelny smak. Mimo swego bogatego aromatu piłam ją bez
mleka co się u mnie nie zdarza. To
kawa z prawdziwego zdarzenia, której nie powstydzicie się przed znajomymi. Polecam wypróbować!