ßßß


Składniki:60 dag ziemniaków2 skrzydełka z kurczaka100 g kiełbasy podsuszanej bamberskiej Tradycyjne jadło1 duży por2 ząbki czosnku2 marchewki2 łyżki masła100 g serka topionego śmietankowegojarzynka lub sól do smakukolorowy pieprz w ziarnach do smakugałka muszkatołowa do smakunatka pietruszki do posypaniaSposób wykonania:Skrzydełka opłukać pod zimną bieżącą wodą, włożyć do garnka, ziemniaki i marchewkę oskrobać, pokroić na kawałki, dodać do skrzydełek, zalać zimną wodą-tyle aby całość się przykryła, gotować na wolnym ogniu, doprawiając do smaku jarzynką lub solą.Por pokroić na pół krążki, poddusić na rozgrzanym maśle na patelni razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem-nie dopuścić do zrumienienia!dodać do zupy, gotować aż ziemniaki będą miękkie, wtedy dodać pokrojoną w grubą kostkę kiełbasę oraz serek topiony, mieszać aż się rozpuści.Doprawić zupę utartym w moździerzu pieprzem kolorowym oraz gałką muszkatołową. Posypać posiekaną natką pietruszki i podawać.Smacznego!A tak wyglądała moja paczuszka od firmy do testowania:
Polecam zajrzeć koniecznie i przyjrzeć się asortymentowi firmyTradycyjne jadło