ßßß


Składniki:Ciasto kruche15 dag mąki pszennej10 dag masła2 łyżki cukru1 żółtko1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaMasa serowa:1/2 kg mielonego twarogu3/4 szklanki puree z pieczonej dyni1/2 szklanki mleka w proszku1/2 szklanki mleka 2%4 białka2 jajka3/4 szklanki cukru1 budyń śmietankowyPianka ze śmietanki:1 szklanka śmietany 30%1 galaretka pomarańczowaPrymulki Dr.OetkerCytrynowa beza Dr.OetkerBlask pereł Dr.OetkerSposób wykonania:Ciasto: Do mąki pszennej dodać cukier oraz żółtko i pocięte na kawałki zimne masło, wsypać proszek do pieczenia i zagnieść jednolite kruche ciasto, wylepić spód wyłożonej pergaminem tortownicy o wym 22 cm. Schłodzić w lodówce.Masa serowa: Białka jaj ubić na sztywną pianę. W osobnej misce zmiksować masę serową z mlekiem, cukrem i jajkami oraz budyniem, dodać puree z dyni,na koniec dodać ubite białka i delikatnie wmieszać w masę serową.Wylać na kruchy spód, piec w nagrzanym do 180*c piekarniku przez 20 minut, po czym temp zmniejszyć do 160 i piec jeszcze 25 minut, studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.Pianka: Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody, zostawiamy do lekkiego stężenia.Dobrze schłodzoną śmietankę -prosto z lodówki ubijamy na sztywną pianę , wlewamy cienkim strumieniem tężejącą galaretkę, wylewamy na zimny sernik, rozprowadzamy szpatułką, dekorujemy wg uznania.Schładzamy w lodówce.Bon Appetit!
http://www.oetker.pl/pl-pl/index.htmlhttp://www.porcelanabogucice.pl/index.php