Wykonanie
Składniki:Na blaszkę o wym 25/30 cmCiasto:1,5 szklanki
mąki pszennej150 g
masła1 łyżka
śmietany 18%1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia2
żółtka3 łyżki
cukruWarstwa serowa:1 kg mielonego
twarożku z wiaderka3/4 szklanki
cukru5
białek2
żółtka1
budyń śmietankowy1/2 szklanki słodkiej
śmietanki 30%1/2 tabliczki
białej czekoladyolejek śmietankowy2 łyżki
masłaWarstwa malinowa:30 dag
malin świeżych lub mrożonych200 ml
wody4 łyżki
cukru1 łyżka
soku z cytryny2
galaretki malinoweSposób przygotowania:Ciasto: Ciasto:
Mąkę pszenną wymieszać z
proszkiem do pieczenia oraz
cukrem, dodać
żółtka,
śmietanę oraz posiekane
masło Zagnieść kruche ciasto. Wylepić dno wyłożonej pergaminem formy prostokątnej.

Masa serowa:
Białka jaj ubić na sztywną pianę. W oddzielnym naczyniu zmiksować
ser z
żółtkami,
cukrem,
olejkiem śmietankowym, dodać rozpuszczoną w kąpieli
wodnej czekoladę oraz miękkie
masło, wlać
śmietankę oraz wsypać
budyń zmiksować krótko-tylko do połączenia.Na koniec dodać ubite
białka i wymieszać na najniższych obrotach.Wylać masę na kruche ciasto.Piec około 45 minut w temp 175*c.Studzić przy uchylonych drzwiczkach do momentu aż będzie całkowicie zimny.

Warstwa malinowa:
Maliny wsypać do rondelka wlać
wodę wsypać
cukier dodać
sok z cytryny, gotować na wolnym ogniu 3-5 minut, zestawić z ognia wsypać
galaretki i mieszać do rozpuszczenia. Tężejącą masę wylać na zimny sernik, zostawić na całą noc w lodówce do stężenia.

Życzę smacznego -:)

