Wykonanie
Kiedy kolejny raz mój blog wyróżniono i otrzymałam ulubione
makarony Międzybrodzkie do testowania bardzo się ucieszyłam, tak powstało danie które zachwyca delikatnym smakiem a jednocześnie jest syte i pożywne, w zasadzie to obiad dla zabieganych a także tani i łatwy.Zdumiewająca symfonia smaków może zabrzmieć z udziałem tak niewielu składników. Mówiąc nieskromnie pycha!




Składniki:25 dag
makaronu gniazda wstążki MiędzybrodzkiSos:1/2 kg świeżego
brokuła1/2
cukinii4 łyżki
oliwy1 kulka
mozzarelli1 ząbek
czosnku1 łyżeczka świeżo wyciśniętego
soku z cytryny20 dag
serka topionego śmietankowego350 ml
śmietanki słodkiej 18%
sól morska do smaku
pieprz młotkowany z
kolendrą do smakuSposób przygotowania:
Makaron gotujemy all dente wg wskazówek na opakowaniu, w osolonym wrzątku z łyżką
oliwy.Odcedzamy, trzymamy w ciepłym miejscu.

Sos:
Brokuła gotujemy na pół twardo z łyżeczką
cukru i szczyptą
soli, odcedzamy na sicie.
Cukinie myjemy ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach.

W rondelku rozgrzewamy
oliwę dodajemy zmiażdżony
czosnek oraz
cukinię i chwilę dusimy około 3 minut.

Po tym czasie wlewamy
śmietankę dodajemy
serek topiony i startą na tarce
mozzarellę oraz gotowane
brokuły i gotując na wolnym ogniu cały czas mieszamy do momentu rozpuszczenia się
serków,doprawiamy do smaku
solą i młotkowanym
pieprzem oraz
sokiem z cytryny.mieszamy na talerzu z
makaronem
Podajemy od razu.

Zapraszam do zapoznania się z pysznymi
makaronami tej firmy Klik dzięki nim wyczarujesz wspaniały obiad,czy pyszną
sałatkę a i cena przystępna!Smacznego!