Dziś w poście znów na słodko....Pyszne serowe sakiewki z niespodzianką w środku egzotyczną kandyzowaną kantalupą-odmianą melona,było mega słodko i apetycznie!SkładnikiCiasto serowe:200 g twarożku mielonego300 g mąki tortowej16 g cukru waniliowego8 łyżek mleka5 łyżek oleju roślinnego1,5 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soliNadzienie:300 g twarożku mielonego100 g kandyzowanej kantalupy SKWORCU2 żółtka2 czubate łyżki cukru1 czubata łyżka startej skórki z cytryny1 łyżka cukru waniliowegoSposób przygotowaniaCiasto: Zmielony twarożek rozcieramy z mlekiem, olejem szczyptą soli i cukrem waniliowym,mieszamy z mąką wymieszaną dokładnie z proszkiem do pieczenia i zagniatamy szybko ciasto.Nadzienie: Kandyzowaną kantalupę kroimy w drobną kostkęmieszamy z twarożkiem dodajemy żółtka i cukier oraz skórkę startą z cytryny,mieszamy wszytko razem dokładnie.Ciasto wałkujemy na prostokąt tniemy na około 14 równych części -prostokątów nakładamy łyżeczką na środek ciasta nadzienie ,brzegi lekko podnosimy i zlepiamy w niewielkie sakiewki.Wkładamy do nagrzanego do 170*c i pieczemy około 30 minut do koloru złocisto-brązowego.Życzę smacznego!SKWORCU