Wykonanie
Lekka
sałatka z
ryżem tuńczykiem i
ananasem,smakuje wybornie,jest tania i pożywna,na długo
daje uczucie sytości.


Składniki200 g
ryżu amerykańskiego1 puszka
ananasa1 puszka
kukurydzy1 puszka
tuńczyka w sosie własnym1/2
pora1/2
czerwonej papryki150 g
sera żółtegoszczypta
kurkumymajonezsól morska do smaku
pieprz syczuański do smakuSposób przygotowania
Ryż gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie,przesypujemy do miski,studzimy.
ananasy i
tuńczyka osaczamy z zalewy,
ananas kroimy w kostkę,
tuńczyk rozdrabniamy,
por kroimy w talarki,
paprykę i
ser w kosteczkę,mieszamy wszystko razem,doprawiamy do smaku
solą pieprzem i szczyptą
kurkumy,dodajemy wg uznania
majonez,mieszamy chłodzimy w lodówce i podajemy.