ßßß Cookit - przepis na Musztardowy boczek rolowany

Musztardowy boczek rolowany

nazwa

Wykonanie

Składniki
1,3 kg boczku bez skóry
1 duża cebula
2 łyżki musztardy sarepskiej
sól morska
pieprz syczuański
czubrica czerwona
czosnek granulowany
majeranek
tymianek
Sposób przygotowania
Boczek myjemy osuszamy, nakłuwamy ostrym nożem na całości,oprószamy ziołami, pieprz rozcieramy w moździerzu dzięki czemu wydobywamy z niego intensywny aromat, smarujemy musztardą, cebulę obieramy kroimy w piórka rozsypujemy na mięsie,całość rolujemy ściskamy sznurkiem bawełnianym.
Oprószamy resztą ziół i solą układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do lodówki na 12 godzin.Przed pieczeniem wlewamy do naczynia 100 ml wody i pieczemy około 1,5 godziny w temp 180*c.
SKWORCU
Źródło:http://waniliaikardamon.blogspot.com/2014/10/musztardowy-boczek-rolowany.html