Wykonanie
Puszysty
ser i kwaśno-słodkie
owoce zamknięte w musie to doskonałe połączenie,warto choć raz skusić się na tak przygotowany delikatny sernik,prawdziwa uczta dla oczu i podniebienia.Wielbiciele serników na pewno skuszą się na tę wersję.....:)



SkładnikiTortownica o śr 26 cmCiasto:1 szklanka
mąki tortowej80 g
cukru10 dag
masła1
jajko1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniaskórka starta z 1/2
cytrynyMasa:75 dag
twarożku mielonego3/4 szklanki
cukru do wypieków50 g
masła4
jajka150 ml
mleka1
budyń śmietankowy2 łyżki
mąki kukurydzianej1 łyżka
soku z cytryny1 łyżka
rumuMus owocowy:150 g
malin świeżych lub mrożonych80 g
jeżyn mogą być mrożone3 łyżki
cukru1.2.3.Mus:
Maliny łączymy z
jeżynami podgrzewamy w rondelku z
cukrem mieszamy do rozpuszczenia i gotujemy około 5-7 minut aż
owoce się rozpadną, studzimy.Gotowym zimnym musem,polewamy upieczony i wystudzony sernik.