Wykonanie
Dziś pyszny, szybki obiadek. Ten tekst to już chyba standardowy w moim wydaniu, ale cóż wolę czas spędzać na zabawie i spacerach z moją córką niż cały czas przy garach.A te szybkie też są bardzo dobre!!!!
Potrzebne będzie:2 szt.
schab3
marchewki średnie2 szt.
pietruszka1 mały
selerrosołek
Winiary (ja użyłam drobiowego)
pieprzprzyprawa grillowa
papryka słodka i ostra
czosnek ok 1 - 2 ząbki
olej1/2
kalafioraNa wstępnie przygotowuję warzywa. Kroję je w paski około 3 centymetrowe i wrzucam na patelnię i podlewam rozpuszczonym we wrzątku rosołek
Winiary.
Warzywa duszę, aż będą miękkie.Następnie biorę
mięsko i
daję na patelnię, gdzie wcześniej wylewam 2 łyżki
oleju. Na
mięso daję wyciśnięty
czosnek,
pieprz,
paprykę słodką i ostrą oraz troszkę
przyprawy grillowej. W tym czasie gotuję także
kalafior, gdy już jest gotowy posypuję go
pieprzem do smaku.
Gdy warzywa są gotowe i
mięsko to gotuję
wodę i zalewam
kaszę kus kus. Gdy
kasza napęcznieje wsypuję ją do warzyw i mieszam. Na talerz wykładam
mięsko i warzywa z
kaszą. I gotowe. SMACZNEGO!!!