Składniki:Ciasto kruche:*3 szkl. mąki*kosta margaryny*1 łyżeczka proszku do pieczenia*5 żółtek*1 op. cukru waniliowego*2 łyżeczki kakaoMasa orzechowa:*1,5 szkl. pokrojonych orzechów wloskich*niepełna szkl. cukru*5 białekPonadto: powidła śliwkowe lub inny dżemWykonanie:Ciasto kruche:Mąkę,proszek,margarynę,żółtka i cukier posiekamy nożem.Zagnieść ciasto i podzielić na 3 części.Do 1 dodać kakao.Wszystkie ciasto włożyć do zamrażalki.Masa orzechowa: Białka z cukrem ubić na sztywno.Dodać orzechy i delikatnie wymieszać.Ciasto z orzechami:Na natłuszczoną blachę wylożyć 1 część ciasta.Ciasto posmarować powidłami i posypać startym ciemnym ciastem.Na kakaową część wylać pianę z orzechami.Potem zetrzeć na koniec 3 ciasto.Piec w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach przez 30 min.SMACZNEGO :D