ßßß
Składniki:Ciasto:3 szklanki mąki1 szklanka wody1 jajko2 łyżki olejusólFarsz:400 g mięsa z rosołu (mięsne żeberko i skrzydło z indyka)400 g kiszonej kapusty2 cebulesól, pieprz1 surowe jajkoSposób wykonania:1. Przygotowujemy farsz, kapustę gotujemy do miękkości. Po wystudzeniu odciskamy z nadmiaru wody, drobno siekamy.2. Mięso z rosołu oddzielamy od kości, mielimy w maszynce do mięsa.3. Cebulę drobno siekamy, rumienimy na niewielkiej ilości oleju. Kapustę, mięso i cebule mieszamy, dodajemy 1 surowe jajko oraz doprawiamy do smaku.4. Ze składników zagniatamy gładkie elastyczne ciasto, wałkujemy, wycinamy kółka, nakładamy farsz i zlepiamy. Pierogi wrzucamy na osolony wrzątek, gotujemy na małym ogniu do wypłynięcia.5. Podajemy wedle uznania z ulubionymi dodatkami.Smacznego!!!