Wykonanie
Pozostałe
mięso z rosołu zmieliłam, dodałam
kiszonej kapusty i powstały pyszne syte pierogi. Polecam!

Składniki:Ciasto:3 szklanki
mąki1 szklanka
wody1
jajko2 łyżki
olejusólFarsz:400 g
mięsa z rosołu (
mięsne żeberko i skrzydło z
indyka)400 g
kiszonej kapusty2
cebulesól,
pieprz1 surowe
jajkoSposób wykonania:1. Przygotowujemy farsz,
kapustę gotujemy do miękkości. Po wystudzeniu odciskamy z nadmiaru
wody, drobno siekamy.2.
Mięso z rosołu oddzielamy od kości, mielimy w maszynce do
mięsa.3.
Cebulę drobno siekamy, rumienimy na niewielkiej ilości
oleju.
Kapustę,
mięso i
cebule mieszamy, dodajemy 1 surowe
jajko oraz doprawiamy do smaku.4. Ze składników zagniatamy gładkie elastyczne ciasto, wałkujemy, wycinamy kółka, nakładamy farsz i zlepiamy. Pierogi wrzucamy na osolony wrzątek, gotujemy na małym ogniu do wypłynięcia.5. Podajemy wedle uznania z ulubionymi dodatkami.Smacznego!!!