Wykonanie
Witajcie!Ostatnio sporo uwagi poświęcam przeglądaniu tabel żywienia niemowląt. Wprawdzie mam starszą córkę, ale niewiele szczegółów pamiętam. Muszę sobie odświeżyć pamięć :) Mój synek dostał pierwszą zupkę, na razie tylko kilka łyżeczek, ale idzie mu całkiem dobrze :) Stopniowo
będę wprowadzać kolejne
warzywka i owoce. Może uda mi się stworzyć specjalną zakładkę z daniami dla niemowląt.A teraz już kotlet - a dokładnie miła odmiana dla tradycyjnego kotleta drobiowego, którego bardzo lubimy.
Składniki:1 podwójna
pierś z kurczakasólbułka tartaziarna
sezamu1
jajko + odrobina
mlekamąkaolej do smażeniaSposób wykonania:1.
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy. Dzielimy na porcje i rozbijamy na kotlety (najlepiej przez folię lub woreczek foliowy). Lekko solimy z obu stron.2. W osobnych naczyniach przygotowujemy panierkę: w jednym
mąkę, w drugim
jajko roztrzepane z odrobiną
mleka, a w trzecim
bułkę tartą z
sezamem (pół na pół).3. Panierujemy
mięso, najpierw w
mące, następnie w
jajku, a
potem w
bułce z dodatkiem
sezamu. Kotlety smażymy na dobrze rozgrzanym
oleju na złoto z obu stron.Smacznego!!!