ßßß Cookit - przepis na Filety z kurczaka w orzechach włoskich

Filety z kurczaka w orzechach włoskich

nazwa

Wykonanie

Ostatnio miałam ochotę na kotleta drobiowego w oryginalnej panierce. Pomocna w tym okazała się książka z Biblioteczki Poradnika Domowego pt. Mięso na różne sposoby .
Składniki:
4 piersi z kurczaka
mąka do panierowania
bułka tarta do panierowania
6 łyżek posiekanych orzechów włoskich
olej do smażenia
sól, pieprz
jajko + mleko do panierowania
Sposób przygotowania:
1. Filety rozbić uważając, by nie uszkodzić mięsa, oprószyć solą i pieprzem.
2. Opanierować w mące, a następnie w roztrzepanym jajku z mlekiem.
3. Na koniec opanierować w bułce tartej wymieszanej z orzechami i lekko docisnąć dłonią.
4. Usmażyć na dobrze rozgrzanym oleju.
Smacznego :)
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2011/12/filety-z-kurczaka-w-orzechach-woskich.html