Wykonanie
Lubimy
drób pieczony w rękawie. Dzięki niemu
mięso nie wysycha, jest mięciutkie i aromatyczne. Zapraszam!
Składniki:4 nieduże udkaMarynata:kilka łyżek
jogurtu naturalnego - może być grecki1 płaska łyżeczka
soli2 zmiażdżone ząbki
czosnku1/2 łyżeczki
słodkiej papryki w proszku2-3 łyżki
olejuświeży
rozmarynSposób wykonania:1. Przygotować marynatę: wszystkie składniki połączyć ze sobą.2. Udka umyć i osuszyć. Dokładnie posmarować marynatą i odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę.3.
Mięso z marynatą przełożyć do rękawa do pieczenia, spiąć folię klamerkami. Całość piec 1 godzinę w 200 st. C. Pod koniec można rozerwać folię, by
kurczak się lekko zarumienił.4.
Mięso podać z ulubionymi dodatkami, u mnie były to frytki z piekarnika oraz
sałatka z
pomidorów .Smacznego!!!Źródło: Lepszy smak