Wykonanie
Apple bread to nic innego jak ciasto z
jabłkami. Przepis znalazłam przynajmniej sześć lat temu w jednym z kobiecych
pism i jest niezawodny! Porównałam nawet ten przepis z innym znalezionym na amerykańskim blogu two peas & their pod i naprawdę niewiele się różnią :) Tak więc zachęcam! Robi się szybko i smakuje wyśmienicie!
Składniki:1 niepełna szklanka
cukru1/2 kostki
margaryny2
jajkaaromat waniliowy (dałam olejek)2 niepełne szklanki
mąki1 łyżka
cynamonu1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżeczka
sody oczyszczonej1/2 łyżeczki
soli2 szklanki pokrojonych w kostkę
jabłekSposób przygotowania:1.
Margarynę rozpuścić i wystudzić.2. Ubić
jajka z
cukrem. Dodać pozostałe składniki obojętnie w jakiej kolejności, dokładnie wymieszać.3. Keksówkę wysmarować
margaryną i obsypać
bułką tartą, wyłożyć ciasto.4. Piec przez ok. 1 godzinę w 180 st. C.5. Po wystudzeniu ciasta można go oprószyć
cukrem pudrem.Smacznego!