Pyszna propozycja zarówno na ciepło (jako mięso do obiadu), jak i na zimno (w postaci wędliny drobiowej z farszem). Przepis pochodzi ze zbioru przepisów siostry Anastazji.Składniki:1 duży filet z indykakilka suszonych śliwek bez pestekkilka suszonych moreli3-4 łyżeczki musztardyprzyprawa do drobiusólpieprzoliwaSposób przygotowania:1. Filet myjemy, wycieramy i rozbijamy na duży płat.2. Wierzch smarujemy musztardą. Układamy śliwki na przemian z morelami.3. Całość dokładnie zwijamy. Obwiązujemy sznurkiem kuchennym lub spinamy wykałaczkami.4. Rulon mięsa przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do drobiu. Dodatkowo smarujemy oliwą lub olejem.5. Całość zwijamy w folię aluminiową. Pieczemy w 180 ° C. Pod koniec odsłaniamy folię by mięso się przyrumieniło. Podajemy pokrojone w plastry z ziemniaczkami i surówką lub jako wędlinę.Smacznego :)