Święta zbliżają się wielkimi krokami. Moją propozycją są te oto pyszne jajka z pieczarkami. Przepis dostałam od mojej mamy. Gorąco polecam na specjalne okazje :)Składniki:6 jajek ugotowanych na twardo20 dag pieczarek1 cebula1-2 łyżki margarynysól, pieprzzielenina do dekoracjiSposób przygotowania:1. Jajka przekrawamy wzdłuż, wydrążamy żółtka. Żółtka wkładamy do miski i rozgniatamy.2. Pieczarki obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej, cebulę drobno siekamy.3. Na patelni roztapiamy margarynę, dodajemy cebulę, chwilę dusimy, następnie dorzucamy pieczarki i razem dusimy, aż woda wyparuje z pieczarek. Studzimy.4. Żółtka mieszamy z pieczarkami i cebulą na jednolitą masę, doprawiamy do smaku. Farsz nakładamy na białka. Posypujemy zieleniną (u mnie na przemian koperek i szczypiorek). Można też gotowe jajka przykryć cienką warstwą majonezu.Smacznego :)