ßßß
Składniki:Ciasto kruche:1,5 szklanki mąki pszennej100 g margaryny1 jajko7 łyżek cukru3 łyżki śmietany 18%1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżka olejuMasa serwa:1,3 kg sera zmielonego lub gotowego do serników2,5 szklanki mleka3/4 szklanki cukrupół szklanki oleju4 żółtka2 opakowania budyniu śmietankowego2 opakowania cukru wanilinowegoDodatkowo:4 białka4 łyżki cukru15 dag wiórek kokosowychSposób przygotowania:1. Przygotowujemy ciasto kruche: rozpuścić margarynę i olej, następnie zagnieść ciasto z podanych składników. Ciasto wychodzi wolne. Wyłożyć blaszkę ciastem.2. Przygotować masę serową: utrzeć cukier z żółtkami, dodawać stopniowo olej, ser, budynie, a na koniec mleko. Ewentualnie należy rozbić grudki sera. Masa serowa jest rzadka - i taka właśnie ma być:)3. Ubić białka, dodać cukier i wiórka kokosowe i wymieszać.4. Na kruche ciasto wylać ser. Podpiec ciasto ok 20 minut, następnie wyłożyć kokos i piec jeszcze ok 20-30 minut. Sernik pozostawić w piekarniku do całkowitego wystudzenia.
SMACZNEGO :)