Wykonanie
Święta za pasem,
pora pomyśleć nad tegorocznymi wypiekami. Dziś proponuję wam szybkie i pyszne pierniczki, które dodatkowo można przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu przez kilka tygodni :) Z przepisu korzystałam już parę lat temu. Zawsze się udają.
Składniki:2 szklanki
mąki¾ szklanki
cukru2
jajka1 łyżka
masła lub
margaryny2 łyżki
miodu1 łyżeczka
sody1 łyżeczka
przyprawy do piernikówSposób przygotowania:1. Z podanych składników zagnieść ciasto aż będzie gładkie.2. Rozwałkować i wykrawać
ciastka. Wierzch posmarować rozmąconym
jajkiem. Piec na złoto ok. 15 minut w 180°C.3. Jak już wcześniej wspomniałam, pierniczki można przechowywać w zamkniętym opakowaniu przez kilka tygodni.
SMACZNEGO :) Oczywiście pierniki można dowolnie ozdobić :)