Przygotowanie kurczaka2 ząbki czosnkuPrzyprawy do kurczaka w zależności od gustupapryka,delikt do kurczaka (zależy od ilości kurczaka)oraz2 szklanki ryżu3 duże cebule1/2 paczki masłaMarynata do pieczenia2 ząbki czosnku6 szklanek wody1/2 łyżeczki pieprzu2 łyżeczki vegety2 łyżeczki słodkiej papryki2 łyżeczki cukru6 łyżeczek keczupu2 łyżeczki keczupu pikantnegoNa blachę wykładam ryż (równo)cebula pokrojona drobną kostkę lub jak ktoś woli w piórka iukładamy kurczaka ,marynatę dobrze mieszam w garnku tak by całością składników zalaćkurczaka (brytfanna musi być głęboka bo ryż w mniejszej ilości marynaty będzie twardyalbo gdy cukier dobrze się rozpuści a reszta składników nie to po prostu ryż będzie słodki a ma być pikantny) .Układamy plastry masła. Pieczemy ok .1,5 godziny(aż ryż wchłonie marynatę a kurczak będzie rumiany.