Wykonanie

Kolejny okres dłuższej przerwy, a surowe poniedziałki spaliły na panewce... Ciągle obiecuję sobie, że dokonam jakichś zmian, a nie udaje mi się to ani trochę, bo priorytety gubią mi się gdzieś po drodze... Tydzień temu z surowego wyszły nici, bo miałam bardzo przykry dzień i jakoś tak
słodycze same wepchały mi się w ręce, a
potem jak zostało tak zostało. Warto jednak było, bo przekonałam się, że da się, można i wcale się nie umiera z zimna czy głodu. Na pewno do tego
wrócę, na razie ze względu na finanse odpuszczę, pozytywny efekt jest jednak taki, że dużo więcej jem
owoców i warzyw, może po prostu lepiej
będę przechodzić stopniowo...Poza tym znowu jestem na diecie, bo przez ostatni miesiąc kompulsywnie wręcz się obżerałam i wypiłam chyba sto litrów
piwa, mam megawielki brzuch, nie
mogę się na siebie patrzeć, a w Tesco jest promocja na formę do muffinów i zastanawiam się, czy jest sens ją kupować, skoro nie
mogę na razie jeść słodkiego. Eh, życie. Zaczęłam poranną gimnastykę, może mi wyjdzie.A teraz przechodzimy do jedzenia. Dzisiaj bardzo krótko i prosto, z braku czasu, a i tak jest już późno,
sałatka jednak jest pyszna i prawie 100% raw, jestem bardzo zadowolona z efektu :)
Awokado i
kiwi razem to jest to.

Na jedną porcję :Garść kolorowych
sałat2/3
awokado1
kiwiGarść listków
bazyliiOdrobina
octu winnego i
oliwyŁyżka pestek dyni
SezamKilka
oliwekSól +
pieprzJeśli
sałaty są w dużych kawałkach, to rwiemy je na mniejsze,
awokado kroimy w cienkie słupki i układamy warstwą na sałatach w słoneczko : )
Kiwi kroimy w plastry, posypujemy liściami
bazylii,
sezamem,
pestkami dyni, lekko skrapiamy
octem i
oliwą, plus
sól i
pieprz.