Wykonanie

Niedawno będąc na pysznym obiadku u mojej mamy, miałam okazję zajadać się pierwszą w tym roku
młodą kapustką. Pyszna, bardzo delikatna, okraszona
boczkiem, dosmaczona
koperkiem. Polecam :)Składniki- główka
młodej kapusty- małe
jabłko- kilka plasterków
wędzonego boczku- odrobina
soli do smaku-
kminek mielony-
koperek świeży- kilka kropel
cytryny, lub
octu- łyżeczka
mąkiWykonanie
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, zalać
wodą zagotować,
wodę zlać i zalać ponownie świeżą,zagotować. Dodać
jabłko pokrojone w cienkie plasterki i całą, obrana
cebulę. Doprawić
solą. Kiedy
kapusta już zmięknie wyjąć
cebulę,odlać nadmiar
wody.Na patelni zrumienić
boczek pokrojony w kosteczkę, dodać łyżkę
mąki i trochę
wody z
kapusty, mieszać aż powstanie lekka zasmażka. Zasmażkę dodać do
kapustki. Doprawić do smaku
kminkiem,
koperkiem i
cytryną lub
octem. Podawać na ciepło.Smacznego ;)