Wykonanie

Składniki:500 g
zielonych szparag500 g
groszku mrożonego1 pęczek
szczypiorku1 garść świeżej
mięty2
szalotkiSos winegret:3 łyżki
oliwy z pierwszego tłoczenia1 łyżeczka
musztardy Dijon1 łyżka
soku z cytryny1 szczypta
soli morskiej1 szczypta
pieprzuWykonanie:
Groszek należy sparzyć i następnie zahartować w wodzie z
lodem,
szparagi oczyścić, gotować w posolonej wodzie (około 5 minut), przełożyć jak
groszek do
wody z
lodem, następnie pokroić na małe kawałeczki, wymieszać w misce, dodać posiekaną
szalotkę,
szczypiorek, pokrojone listki
mięty, dodać
sos winegret, lekko przemieszać. Podawać z grzankami. Proponowane
wino to Sauvignon Blanc.

Smacznego.