Propozycja na śniadanie jak i deser delikatnego biszkoptu, który bardzo dobrze smakuje z owocami, miodem, bądź gorącą czekoladą.Moim dodatkiem jest sos z truskawek i jogurtu.Zapraszam.Proporcje dla jednej osobySkładniki:1 jajko (świeże i dobrej jakości)2 łyżki mąki pszennej2 łyżki jogurtu naturalnego1 szczypta soli morskiej2 łyżeczki cukru trzcinowego (może być biały)4 łyżeczki roztopionego masłaWykonanie:Do miski wbijamy jajko i w kolejności dodajemy cukier, mąkę , szczyptę soli, jogurt, 2 łyżeczki masła i miksujemy na gładką masę. Na patelni o średnicy 15 cm rozgrzewamy 2 łyżeczki masła i przelewamy na nie masę. Smażymy z obydwu stron do zrumienienia się.Na koniec posypujemy trzcinowym cukrem i serwujemy z dowolnymi na słodko dodatkami jak i bez.Smacznego.