ßßß

Składniki:
1 szklanka pestek słonecznikapół szklanki pestek dyni1/3 szklanki siemienia lnianego3/4 szklanki orzechów (u mnie nerkowce i włoskie)3/4 szklanki płatków jaglanych (lub ugotowanej kaszy jaglanej)3/4 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej (lub płatków gryczanych)1 łyżka nasion chia3 łyżeczki łupin babki jajowatej lub nasion babki płesznik1 łyżeczka soli2 łyżki suszonych jagód goji2 łyżki syropu z agawy lub miodu1,5 szklanki przegotowanej wodyPrzygotowanie:Wymieszać wszystkie składniki suche, dodać syrop z agawy i wodę. Ponownie wymieszać i odstawić do nasiąknięcia na 1-2 godziny.Małą keksówkę o wymiarach 21x12 cm wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Masę przełożyć do formy i docisnąć. Piekarnik rozgrzać do temp. 175ºC (termoobieg). Wstawić keksówkę i piec przez 50 min. Po tym czasie wyjąć chleb z foremki, zdjąć papier i odwrócony chlebek z powrotem wstawić do piekarnika na 15 min. Po upieczeniu odstawić na kratkę do całkowitego wystudzenia. Kroić na drugi dzień, wcześniej będzie się rozpadał.Źródło/ Inspiracja: smakoterapia.blogspot.com