Przyznam, że o ile za rybami nie przepadam, tak mintaj w panierce jak najbardziej mi odpowiada. Może dlatego, że dzięki pozostawieniu go na jakiś czas w soku z cytrynytraci swój mocny rybi posmak :-) Zazwyczaj taką rybę serwuje nam teściowa, ale tym razem pokazuję Wam wykonanie mojego Mężusia (pycha!).Potrzebujemy:4 filety z mintajasok z 1/2 cytrynysól, pieprzmąkę pszenną1 jajkobułkę tartątłuszcz do smażeniaFilety z mintaja rozmrażamy, solimy, pieprzymy i zalewamy sokiem z cytryny. Zostawiamy na kilkanaście - kilkadziesiąt minut. Po tym czasie obtaczamy w mące, następnie roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.U mnie podane z brązowym ryżem gotowanym w bulionie i surówką z ogórka.Smacznego! :-)