Wykonanie
Niestety nie mam zdjęcia całej sałatki, robiłam w trakcie robienia, a na koniec zwyczajnie zapomniałam:-) Dostałam od Teściów całą reklamówkę
gruszek i jak się okazuje, w
sałatce świetnie smakują - nawet takiej wytrawnej. Polecam Wam wypróbować to połączenie!

Potrzebujemy:0,4 kg
piersi z kurczaka150 g
pomidorów koktajlowych
kapusta pekińska1 duża
gruszka1 średnia
paprykaprzyprawy:gyros,
słodka papryka,
pieprz, ew.
sól2 łyżki
oliwy z oliweksos: 1 łyżka
majonezu, 1 łyżka
jogurtu greckiego,
sól i
pieprz
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę, mieszamy z
oliwą i
przyprawami. Marynujemy 20 minut w lodówce.
Paprykę myjemy i kroimy w plasterki.
Gruszkę myjemy, obieramy, kroimy w kostkę.
Kapustę pekińską myjemy i siekamy w paski.
Kurczaka przysmażamy na patelni, dodajemy
paprykę i smażymy kilka minut, aż
kurczak się zarumieni, a
papryka będzie lekko miękka.
Pomidorki kroimy na pół. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, polewamy sosem. Smacznego:-)