Wykonanie
Jakiś czas temu Siostra przesłała mi zdjęcie na facebooku, na którym były wspaniałe kostki
ziołowe zamrożone w
oliwie. Od razu wiedziałam, że muszę je zrobić. Wykonanie jest
banalne, a sam pomysł niesamowity - bo przecież każdy z nas chce zatrzymać odrobinę lata na zimę:) Polecam gorąco, a zdjęcie, które mi przesłała Siostra i było inspiracją pochodziło z tej strony.

U mnie kostki
ziołowe, plus popularne ostatnio na blogach kostki
cytrynowe i
miętowe. Polecam!Potrzebujemy:pojemnik do mrożenia
zioła (
rozmaryn,
bazylia,
mięta)
cytrynęoliwę z oliwekwodę
Zioła dzielimy na małe kawałki i układamy w pojemniku do mrożenia.

Zalewamy
oliwą z oliwek i mrozimy.

Gotowe!Do kostek
cytrynowych i
miętowych potrzebujemy pokrojoną
cytrynę i listki
mięty. Układamy je w pojemniku do mrożenia, zalewamy
wodą i mrozimy. Gotowe:)
