Wykonanie
Mąż miał do dzisiaj urlop, dlatego przez całe święta nie
pisałam. Musieliśmy się nacieszyć sobą i zrobić rzeczy, na które wcześniej nie mieliśmy czasu! Ale wracam pełną parą z nowymi przepisami. Dzisiaj chcę Wam zaprezentować
ryż z
pieczarkami i
jabłkami. Przepis dostałam od cioci jakieś pięć lat temu i od tamtej
pory stale gości na naszym
stole. Świetnie smakuje z kotletami z
kurczaka i
pieczarek, które pokażę w następnym wpisie!

Do przepisu potrzebujemy:2
torebki ryżu (gotujemy dwie minuty krócej niż na opakowaniu pisze)2 drobno posiekane
cebule2
jabłka starte na jarzynówce3 łyżki
rodzynek2 łyżki
płatków migdałów10 dag
pieczarek pokrojonych w plasterki i podsmażonych na patelni przez 15 minut1 łyżeczka
curryWszystko łączymy, wsadzamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy i wstawiamy do piekarnika na 180 stopni na 30-40 minut:) Gotowe:)