Wykonanie
            Mąż miał do dzisiaj urlop, dlatego przez całe święta nie 
pisałam. Musieliśmy się nacieszyć sobą i zrobić rzeczy, na które wcześniej nie mieliśmy czasu! Ale wracam pełną parą z nowymi przepisami. Dzisiaj chcę Wam zaprezentować 
ryż z 
pieczarkami i 
jabłkami. Przepis dostałam od cioci jakieś pięć lat temu i od tamtej 
pory stale gości na naszym 
stole. Świetnie smakuje z kotletami z 
kurczaka i 
pieczarek, które pokażę w następnym wpisie!

Do przepisu potrzebujemy:2 
torebki ryżu (gotujemy dwie minuty krócej niż na opakowaniu pisze)2 drobno posiekane 
cebule2 
jabłka starte na jarzynówce3 łyżki 
rodzynek2 łyżki 
płatków migdałów10 dag 
pieczarek pokrojonych w plasterki i podsmażonych na patelni przez 15 minut1 łyżeczka 
curryWszystko łączymy, wsadzamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy i wstawiamy do piekarnika na 180 stopni na 30-40 minut:) Gotowe:)