ßßß
 
            
         Jabłuszka nadziewane ryżem posypane cynamonem lub nie posypane- zależne od gustu...Bardzo banalny deser...Skład:
Jabłuszka nadziewane ryżem posypane cynamonem lub nie posypane- zależne od gustu...Bardzo banalny deser...Skład: 4 jabłka większe2 torebki ryżurodzynki, żurawinacynamonPrzygotowanie:Jabłka myjemy, wydrążamy środek za pomocą łyżki.Ryż gotujemy. Wkładamy po ugotowaniu do jabłek.Dodajemy rodzynki, żurawinę, ogólnie bakalie jakie lubimy :)Wcześniej nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.Wkładamy jabłka na blachę i pieczemy aż do zarumienia skórki.Wyciągamy delikatnie studzimy i posypujemy cynamonem.
4 jabłka większe2 torebki ryżurodzynki, żurawinacynamonPrzygotowanie:Jabłka myjemy, wydrążamy środek za pomocą łyżki.Ryż gotujemy. Wkładamy po ugotowaniu do jabłek.Dodajemy rodzynki, żurawinę, ogólnie bakalie jakie lubimy :)Wcześniej nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.Wkładamy jabłka na blachę i pieczemy aż do zarumienia skórki.Wyciągamy delikatnie studzimy i posypujemy cynamonem. Smacznego! Bon a petit !W ten sam sposób można nadziać gruszkę.
Smacznego! Bon a petit !W ten sam sposób można nadziać gruszkę.