ßßß
Składniki:400g polędwiczek wieprzowychMarynata:2 łyżki musztardy (ja użyłam dwóch musztard delikatesową i dijon)2 łyżki miodu2 łyżki sosu sojowegotymianek, rozmarynOrzechowo-jabłkowa sałatka:mieszanka ulubionych sałatgarść orzechów (u mnie piniowe)2 jabłkaoliwa z oliwek
Przygotowanie:Zioła wymieszać ze wszystkimi składnikami marynaty.Polędwiczki pokroić w ok.1cm grubości plastry i włożyć do marynaty. Mięso odstawić na minimum 15 minut.W międzyczasie uprażyć orzechy na suchej patelni, aż lekko zbrązowieją. W przypadku większych orzechów grubo je posiekać.Jabłka umyć i pokroić w drobną kostkę. Następnie przełożyć je do miski, dodać orzechy i sałatę. Polać odrobiną oliwy i wymieszać.Na rozgrzaną patelnię wlać odrobinę oliwy i smażyć plasterki mięsa ok. 2 minut z każdej strony.Podawać z sałatką orzechowo-jabłkową.