Wykonanie
Jak wiadomo na imprezach najlepiej sprawdzają się wszelkiego rodzaju przekąski i sałatki. Coś nie dużego co można szybko i łatwo zjeść. W taką noc jak dzisiejsza warto przyrządzić coś wyjątkowego ale też i nieskomplikowanego. Moją propozycją jest
sałatka z
brokułami i
serem feta.

Składniki:500g
brokułapapryka czerwona1 duży
pomidorpuszka
kukurydzy2-3
jajkaser fetaSos:
majonezjogurt gęsty naturalny
pieprzRóżyczki
brokuła gotujemy około 5 minut, tak aby były al dente (łodygi warto zostawić są idealne do zupy/kremu z
brokuła). Kroimy w mniejsze cząstki.
Papryka przekrawamy, oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w kostkę.
Pomidora sparzamy i obieramy ze skóry, również kroimy w kostkę.Następnie obrane
jajka również kroimy w kostkę. Możemy delikatnie wymieszać. Dodajemy
kukurydzę oraz pokrojony
ser feta. Mieszamy.

Sos:2 łyżki
majonezu łączymy z 2 łyżkami
jogurtu. Doprawiamy
pieprzem i dokładnie mieszamy. Dodajemy do sałatki i dokładnie wszystko mieszamy.