Wykonanie

Sporo u nas ostatnio sałatek - głównie dlatego, że są zdrowe i kolorowe, a do tego zazwyczaj przygotowuje się je ze świeżych składników najwyższej jakości. Dlatego mogą one przekazać nam wszystkie wartości odżywcze. Nie wspominając już, że sałatki przygotowuje się w mgnieniu oka.Dziś mam dla Was bardzo
zieloną sałatkę z
roszponką,
młodą kapustą,
oliwkami,
grejpfrutem, prażonym
słonecznikiem i
brązowym ryżem. Świetnie sprawdzi się też
ryż dziki. Należy pamiętać o dokładnym obraniu
grejpfruta z całej białej błonki - to ona niesie najwięcej goryczy. Do tego prosty sos i gotowe! Ta
sałatka wbrew pozorom - jest najlepsza parę godzin po przygotowaniu - kiedy składniki dobrze się poznają, a sos przeniknie przez wszystkie zielone listki.***Grapefruit SaladR ecently we've been serving a lot of salads - mainly because they are healthy and colorful, and usually prepared of fresh ingredients of the highest quality . That's why they give us all the nutrients. Not to mention that the salad is prepared within the blink of an eye .
Today I have for you a green salad with lamb's lettuce,young cabbage,olives,grapefruit,roasted sunflower seeds and brown rice. Wild rice also
goes well . Be sure to carefully peeled grapefruit of whole white film - that brings much bitterness. Then prepare a simple sauce and enjoy! This salad - is the best couple of hours after preparation - when the ingredients get know themselves,and the sauce penetrates through all the green leaves .
Sałatka z
grejpfrutemczas przygotowania: 40 minutCzego potrzebujesz na 4 porcje?opakowanie
roszponki - 400 g5 zewnętrznych liści
młodej kapusty - pozbawionych twardej łodygi3/4
grejpfruta, obranego z białej błony i pokrojonegook. 18 czarnych
oliwek, pokrojonych w połówki100 g
brązowego ryżu - ugotowanego2 garść
ziaren słonecznika, uprażonego na suchej patelniSos:4 łyżki
oliwy z oliwek3 łyżki
wody1 łyżka
octu balsamicznego1 łyżeczka
mioduszczypta
chilli1 łyżka
sosu sojowegosól do smakuCo teraz?1. Składniki sałatki wymieszaj w misce.2. Z podanych składników przygotuj sos, mieszając energicznie, tak, aby wszystkie składniki się połączyły.3. Polej
sałatkę sosem i odstaw do przegryzienia się.**Grapefruit Saladpreparation
time: 40 minutesWhat do you need for 4 servings ?Package lamb's lettuce - 400 g5 outer cabbage leaves - without the hard stalks3/4 grapefruit,peeled from the white membrane and cutabout 18 black olives,sliced in half100 g of brown rice - cooked2 handful of sunflower seeds,roasted on a dry frying pansauce:4 tablespoons
olive oil3 tablespoons water1 tablespoon balsamic vinegar1 teaspoon honeypinch of
chilli1 tablespoon soy saucesalt to tasteWhat now?1 Mix salad ingredients in a bowl.2 Prepare sauce,stirring vigorously,so that all the ingredients are combined .3
Pour dressing over salad and allow it to chew up .