Wykonanie
Tak jak zawsze mam ochotę na owsiane, tak dziś coś we mnie siedziało i domagało się gęstej, ciepłej
kaszki. Wybrałam kukurydzianą . Połączyłam w niej smaki i aromaty jesieni, choć też z dodatkiem 'egzotyki' -
bananem :) Jest
dynia oczywiście i pumpkin spice do tego. Gęsta, słodka
kaszka podana z rozpuszczającym się
masłem orzechowym oraz kawałkami ulubionej
gorzkiej czekolady . Dodaję jeszcze
słodycz syropu klonowego . Była tak gęsta, że równie dobrze mogłam kroić ją nożem i zajadać widelcem ;)
bananowo-dyniowa
kaszka kukurydziana na
mleku migdałowym z pumpkin spice podana z
masłem orzechowym,
gorzką czekoladą 99% oraz
syropem klonowymbanana-pumpkin polenta with almond milk and pumpkin spice served with peanut butter, dark chocolate 99% and maple
syrupPrzepis na pumpkin spice :(zaczerpnięty z wielu stron)- 4 łyżeczki mielonego
cynamonu- 1-2 łyżeczek
imbiru- łyżeczka mielonej
gałki muszkatołowej- 8-10 ziaren
ziela angielskiegoW moździerzu, a jeśli nie mamy to w miseczce z pomocą tłuczka lub w młynku do
kawy rozdrobnić
ziele angielskie na pył. Następnie wymieszać z pozostałymi
przyprawami i gotowe.
Przyprawa, której nie można nie spróbować! :)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~W tajemnicy każdego człowieka istnieje wewnętrzny krajobraz: z nietkniętymi równinami, z wąwozami milczenia, z niedostępnymi górami, z ukrytymi ogrodami. Antoine de Saint-Exupéry